Vrede, het lijkt soms ver weg.
Vrede, het lijkt soms dat je er zelf niets aan kunt doen.
Vrede, wanneer…………………………

Op donderdag 21 september 2023, de dag van de vrede, komt Harcourt Klinefelter spreken op een avond georganiseerd door de Raad van Kerken Emmeloord. Harcourt Klinefelter, was persvoorlichter van Martin Luther King. In mei van dit jaar is hij benoemd is tot “ambassadeur van de vrede” van de Verenigde Naties.

De vredesweek wordt elk jaar door PAX georganiseerd, het thema van dit jaar is “ONVREDE EN NU?” PAX schrijft daarover: “Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht. Met zeggenschap voor burgers en lokale gemeenschappen. Met sterke democratische waarden en instituten.” Zie verder https://paxvoorvrede.nl/nieuws/vredesweekessay2023/?utm_medium=email&utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=nieuwsbrief_13_07_2023

Harcourt Klinefelter vertelt zijn verhaal, maar wil ook met ons in gesprek.
Aan de orde komen:
– Wat heeft hij gedaan voor vrede?
– Hoe is hij ertoe gekomen?
– Wat doet hij nu nog?
– Wat kunnen wij doen om vrede te bewaren?

In Trouw van 24 maart 2018 stond een interview met hem: “De levenslessen van Harcourt Klinefelter: Breng je kinderen groot in een gekleurde omgeving.”

Wilt u deze avond bijwonen, geef u dan op via rvk.vredesweek@gmail.com

Graag in de mail aangeven met hoeveel mensen u komt.

De toegang is gratis, bij de uitgang kunt u een gift geven voor het bestrijden van de onkosten.

DUS RESERVEER DE DATUM! AANVANG 20.00 UUR! De kerk is open vanaf 19.30 uur, de koffie/thee staat dan klaar!

LOCATIE : Het kerkgebouw van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland aan De Dolomieten 2, 8303 GV te Emmeloord, de locatie hangt af van het aantal aanmeldingen. Na aanmelding ontvangt een week voor de avond een email met de locatie!